Du vet vad du måste göra

Jag tänkte egentligen att detta inlägg, nästa del i frilansstrategi-serien, skulle handla om kvalitet. Att bli duktig på sitt hantverk. Att avverka de 10 000 timmar som krävs för att man ska bli riktigt bra. Malcolm Gladwell populariserade denna 10000timmar-idé i sin bok Outliers där han menade att det inte är talang som krävs, utan att spendera tillräckligt mycket tid på rätt sak.

Men ärligt talat. Du som läser detta och vill lyckas med ditt frilansande, ditt konstnärskap, eller vad det än må vara, du vet redan vad som krävs. Du vet att om du behöver mer information så finns svaren bara en googling bort. Du behöver inte lida brist på kunskap eller idéer. Du behöver inte läsa ännu ett blogginlägg som säger det du redan vet.

Frågan till dig (och det är samma fråga som jag ställer till mig själv): Vad hindrar dig?

Hur ser dina mentala tegelstensväggar ut?

Varför gör du inte det du borde göra? Varför får du inte tummen ur? Vilka ursäkter använder du för att rättfärdiga ditt beteende?

Ledtråd:
Jag har inte tid” är ingen ursäkt. Vi har alla 168 timmar i veckan. “Jag har inte tid” betyder egentligen “Jag har valt att göra något annat“.

Det här är något som verkligen intresserar mig. Varför vi gör vissa saker, men inte andra. Hur motivation fungerar. Men innan vi går vidare: Lämna gärna en kommentar här nedan med dina tankar om vad som ligger i vägen för dig just nu.

Tycker du detta är intressant?
Läs även de andra delarna i denna serie om frilansstrategier:
#1: Ta betalt för värde, inte kostnad
#2: Tacka nej till uppdrag
#3: Hitta rätt kunder
#4: Att vara en mensch
#5: Sätt rätt pris. Nu. (Du vill inte vara en Skoda)
#6: Om mentala hinder och drivkrafter

Man kan även läsa en diskussionstråd om dessa inlägg på Fotosidan.

Och man kan följa mig på InstagramFacebook och Twitter.